ENERGETSKA EFIKASNOST

M ENTERIJER GRADNJA posebnu pažnju posvećuje energetskom aspektu građenja zgrada, kroz uspostavljanje mehanizama koji obezbeđuju trajno smanjenje potrošnje energije u zgradama.

Trudimo se da, kao i svaka uspešna građevinska firma, svojim klijentima pružimo vrhunsku uslugu uz odgovarajući kvalitet gradnje, ali i da poštujemo trendove kada se radi o „energetskoj efikasnosti“. Činjenica je da su zgrade najveći pojedinačni potrošači energije. Suština je u smanjenju potrošnje svih vrsta energije, odnosno ušteda energije koju mi kao firma postižemo obezbeđivanjem održive gradnje poštovanjem tehničkih mera i standarda na kojima se insistira u fazi gradnje, a na konačno zadovoljstvo korisnika stambenih i poslovnih objekata.

Ključni pokazatelj energetske efikasnosti objekta je godišnja potrošnja energije svedena na površinu stambenog objekta, a postiže se odgovarajućim izborom konstruktivnih i zaštitnih materijala na koje posebno obraćamo pažnju, kao i mere na kojima se insistira prilikom rešavanja problema grejanja, pripreme tople vode, hlađenja, ventilacije i osvetljenja objekta.

M Enterijer Gradnja gradi objekte koji se nalaze u visokom razredu energetske efikasnosti, a primer za to je objekat na Kopaoniku, hotel iz lanca "Viceroy" gde je zahtevan razred energetske efikasnosti B.