VESTI

< Back

Potpisivanje ugovora o izgradnji nove Muzičke i Baletske škole

U Svečanoj Sali gradske kuće, 19. aprila 2016. godine, potpisan je Ugovor o izgradnji nove zgrade Muzičke i Baletske škole s koncertnom dvoranom. Ugovor je potpisan između direktorke Muzičke škole “Isidor Bajić”, Radmile Rakin Martinović i direktora građevinske firme “M enterijer gradnja”, Marka Ivića.

Učesnici u protokolarnom programu bili su:

gdin Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada
gdin Vladimir Jelić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje
gđa Lidija Tomaš, načelnik Gradske uprave za obrazovanje
gđa Radmila Rakin Martinović, direktor Muzičke škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu
gđa Sanja Vučurević, direktor Baletske škole u Novom Sadu
gdin Marko Ivić, zastupnik/direktor građevinske firme „M ENTERIJER GRADNJA“

U muzičkom programu učestvovali su profesori i učenici Muzičke škole “Isidor Bajić”:

* LANA ZORJAN, violina, 1. razred osnovne muzičke škole
Klasa: Čaba Zima
Klavirska saradnja: Slađana Aćimović
Šarl Dankl: Premier solo op. 77
Sedmogodišnja Lana Zorjan svira violinu od svoje četvrte godine i od septembra 2015. je učenik prvog razreda osnovne muzičke škole „Isidor Bajić“, u klasi profesora Zima Čabe. Do sada je učestvovala na četiri međunarodna takmičenja i na svakom osvojila prvu nagradu sa maksimalnim brojem poena. Zapažena su već njena četiri gostovanja u televizijskim emisijama, a posebno u programu emisije „Mira Adanja Polak i Vi“ na javnom medijskom servisu Radio Televizije Srbije.

*TRIO „EKOSEZA„, 3. razred srednje muzičke škole
Zorana Momić, flauta
Ivana Slavnić, flauta
Dragana Stanimirov, klavir
Klasa: Ksenija Mijatović
Šoker: Igra
Trio EKOSEZA čine učenice trećeg razreda srednje muzičke škole – flautiskinje Zorana Momić i Ivana Slavnić uz klavirsku saradnju Dragane Stanimirov i u klasi profesorke Ksenije Mijatović. Osvajajući brojne prve nagrade na reprezentativnim takmičenjima u zemlji, dostojno reprezentuju izvođaštvo i kamerno muziciranje srednje škole „Isidor Bajić“.

*KLAVIRSKI DUO „INGMAR“
Slobodanka Stević i Aleksandar Gligić, klavir, profesori
Bjork/Svetozar Nešić: Bačerolete /Bacherolette/
Deset godina aktivno deluju kao Klavirski duo INGMAR, ostvaruju međunarodnu festivalsku, takmičarsku i koncertnu karijeru, negujući pre svega savremeno stvaraloštvo domaćih i stranih kompozitora! Nekada učenici Muzičke škole „Isidor Bajić“, a danas njeni profesori – pijanisti Slobodanka Stević i Aleksandar Gligić.

Muzičku školu „Isidor Bajić“ osnovao je vojvođanski kompozitor i novosadski muzički misionar Isidor Bajić pre 107 godina, ulažući sav svoj umetnički autoritet, pedagoško znanje i ličnu imovinu. Svo to vreme, posle njega, posle rada svakog pojedinca koji je svoj nastavnički vek i umetnički rad posvetio i ugradio u ovu instituciju, imamo imperativ da Bajićevu muzičku školu održimo živom, aktivnom, profesionalnom i reprezentativnom. Sadašnji menadžment tim Škole, njen nastavni i nenastavni kadar, ulaže napore, kreira ideje, realizuje programe, takmičenja, festivale, konferencije od evropskog značaja, kao čuveni Memorijal „Isidor Bajić“, a na čast i usluzi našem Gradu, Pokrajini i Državi, te čitavoj srpskoj javnosti. Mi već radimo najbolje što znamo i možemo… Ali će novi, moderan, funkcionalan, dragoceni prostor učiniti da budemo još bolji, kreativniji i vidljiviji na kulturnoj mapi Evrope.