VESTI

< Back

UCI C3 M ENTERIJER GRADNJA KUP U CRNOJ TRAVI

M ENTERIJER GRADNJA I CRNA TRAVA U SVETSKOM KALENDARU BICIKLISTIČKIH DEŠAVANJA

Atraktivna staza, dobra organizacija, veliki broj gledalaca, zvaničnika lokalnih institucija, predstavnika medija, kao i ljubitelja planinskog biciklizma proslavile su Crnu Travu, grad koji je poznat po čuvenim građevincima i planinskom biciklizmu, sportu koji je sve više popularan u zemlji i inostranstvu.

M Enterijer Gradnja, kao društveno odgovorna firma oduvek je davala podršku lokalnoj zajednici, pre svega sportu i omladini, trudeći se da aktivno doprinosi razvoju društva u kome posluje, pa je iz tog razloga rešila da i ove godine, zajedno sa crnotravskim PBK Orlovac, bude dobar domaćin takmičarima iz zemlje i regiona. To je trka C3 klase koja godinama okuplja najbolje brdske bicikliste, od poletaraca do seniora, i to u obe kategorije i koja se boduje za svetski kup. Takođe, održana je i trka za Kup Srbije u planinskom biciklizmu.

M Enterijer Gradnja je ponosna što je deo ovog značajnog projekta, jer je prepoznala istinske vrednosti u jačanju sportskog duha i popularizaciji planinskog biciklizma u Srbiji, razvoju sportskih discplina koje u Srbiji još nisu doživele ekspanziju. Pored takmičarskog karaktera, trka na pravi način kroz sport afimiše Srbiju.

U prilog tome koliko je trka bila uspešna, govori komentar UCI komesara, da su standardi ove trke daleko prebačeni i da sledeće godine treba da se organizuje trka većeg ranga.